W piecu do pizzy Don Alfredo przygotujesz pyszną pizzę, tartę flambée lub podpłomyki.
Temperatury do 450 °C gwarantują chrupiące ciasto do pizzy, jakie w innych warunkach można znaleźć tylko w restauracjach włoskich. Piec Don Alfredo idealnie nadaje się do użytku domowego lub profesjonalnego w pizzeriach, bistrach i kawiarniach. Wysokiej jakości kamień do pizzy z kordierytu oraz osobna regulacja grzania górnego i dolnego za pomocą poręcznych pokręteł gwarantują chrupiące ciasto i soczyste dodatki.
- Elektryczny piec do pizzy o temperaturze do 450 °C umożliwiający uzyskanie idealnej pizzy jak z pieca kamiennego w zaledwie 2 minuty
- Bezpieczna obsługa bez użycia gazu, uszczelka drzwi z włókna szklanego odporna na ciepło,
drzwi z podwójną szybą i uchwyt nienagrzewający się - Równomierne rozprowadzanie ciepła – pizzy nie trzeba obracać podczas
pieczenia. - W zestawie wysokiej jakości, wyjmowany i szybko
nagrzewający się kamień do pizzy (32 x 32 cm) wykonany z kordierytu - Precyzyjna kontrola i wszechstronność: Cyfrowe
pokrętło i dotykowy wyświetlacz umożliwiają łatwą, niezależną
kontrolę grzania górnego i dolnego. - Oddzielnie regulowana górna i dolna grzałka w zakresie
80–450 °C i ustawienie timera w zakresie 1–60
minut - Automatyczne programy dla różnych rodzajów pizzy: Napoli,
Thin & Crispy, New York Style, Pan Pizza, Frozen Pizza i
program DIY - Nadaje się również do przygotowywania tart flambée, płaskiego chleba
i wielu innych - Z oświetleniem wnętrza piekarnika
Tworzywo: Blacha stalowa, czarna szczotkowana
Wydajność: 1700 W, 220–240 V~, 50/60 Hz
Wymiary (dł. x szer. x wys.): 43,3 cm x 47,2 cm x 28,6 cm
Waga: 11,8 kg