fbpx

Automaty do chleba Unold

Rozpocznij każdy dzień w towarzystwie zapachu świeżego i chrupiącego pieczywa. Automaty do chleba Unold potrafią samodzielnie zagnieść ciasto i wypiec pieczywo. Po prostu umieścić ulubione składniki w urządzeniu i uruchomić wybrany program. To takie proste!

Świeży chleb na dzień dobry

Chcesz, aby automat przygotował chleb na rano? Nie musisz wstawać w środku nocy 🙂
Wieczorem umieść składniki w automacie i skorzystaj z funkcji TIMER. Chleb będzie gotowy o zadanym czasie – w sam raz na śniadanie.

W pełni automatyczny

Wsyp składniki chleba według ulubionego przepisu i wybierz odpowiedni program – całą resztą zajmie się automat. Na samym początku zagniecie ciasto, tworząc z niego zwartą i jednolitą kulę. Następnie uruchomi program wyrastania ciasta delikatnie je podgrzewając. Potem rozpocznie się właściwe wypiekanie chleba. Pozostało tylko delektować się smakiem i zapachem świeżego pieczywa –
to najprzyjemniejsze zadanie zostawiamy dla Ciebie!

Chrupiące - tak jak lubisz

Programy do wypieku chleba pozwalają wybrać stopień przyrumienienia skórki. Możesz wybrać mocniej przypieczoną – brązową i chrupiącą lub jaśniejszą i delikatniejszą. Automat pozwala zadowolić każdego miłośnika pieczywa – niezależnie od “chrupiących” preferencji.

Znacznie więcej, niż chleb

Automaty Unold umożliwiają przygotowanie wielu różnych rodzajów chleba. Wśród trybów pracy znajdziesz między innymi program do pieczywa razowego, jasnego czy słodkiego, a nawet program do przygotowywania konfitur! 

Doddatkowo możesz skorzystać z programu samego wyrabiania ciasta, aby przygotować ciasto na bułki, pizzę czy makaron.

Pomysły na chleb

Wraz z automatem otrzymasz instrukcję obsługi w języku polskim, a w niej wiele przykładowych przepisów na chleby, inne wypieki czy konfitury, które możesz przygotować w urządzeniu. W internecie znajdziesz także inne inspiracje i przepisy – jest ich całe mnóstwo.

Zawsze czyste

Podobno najgorsze w pieczeniu jest… sprzątanie po nim. Robimy wszystko co możliwe, aby nasze automaty do chleba wymagały jak najmniej sprzątania. Kontakt z żywnością ma jedynie wyjmowany pojemnik i hak do wyrabiania ciasta. Oba są pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu. Po użyciu obejdzie się zatem bez męczącego szorowania.